4a Sessió. 27 de febrer 2016. Cubelles – Adarró

Cubelles-Vilanova per la costa, plena de descobertes a fer i de possibilitats de treball amb l’alumnat.

Sortirem a les 8:47′ a l’estació de ferrocarrils de Cubelles (hi arriba un tren des de Sitges i Vilanova a aquesta hora, tot i que podeu venir amb cotxe, que després haureu de recollir).

Tindrem col·laboracions especials:

  • Àngels Parés, historiadora, professora de català del Cabanyes, impulsora de la Recuperació de la Memòria Històrica al Garraf, Ens parlarà de l’itinerari de les defenses costaneres de la Guerra Civil.
  • Jaume Marsé, biòleg, professor, membre de l’APMA del Garraf i activista en defensa del medi ambient. Ens parlarà de la desembocadura del Foix i de la Platja Llarga.
  • Enrique Castro, impulsor de la recuperació del camí d’Adarró, Membre de la Talaia i de la Plataforma de Defensa de l’Ortoll i  de l’APMA del Garraf i activista en defensa del medi ambient. President de la ONG Garrafcoopera (totes tres implicades en Camí i l’Ortoll). Ens parlarà de la custòdia del territori, de col·laboracions dels centres escolars amb la Plataforma l’Ortoll.
  • Joan Garcia Targa, Arqueòleg, Historiador, responsable de les restes arqueològiques d’Adarró. Ens rebrà en el recinte i ens parlarà de les aplicacions pedagògiques d’aquestes restes.

Comptem en acabar la sessió cap a tres quarts de dues, a la plaça d’Adarró, a un quart del centre de Vilanova.