5a Sessió. 9 d’abril 2016. Ribes – Puig Montgròs

L’itinerari serà d’uns 9 km. i el desnivell acumulat són 271 m. Al principi planeja, però ben aviat iniciarem una suau pendent, passarem pel Mas de Montgròs, la Rica Font del Taronger i al Km 2,2 s’inicia una pujada una mica exigent amb terreny una mica irregular (qui en tingui, es recomana portar pals). Tot i que conforme anem pujant i guanyant alçada, el paisatge i les vistes ajuden a l’esforç. El cim es troba al km 4, o sigui, que la pujada forta no arriba als 2 km. Un cop dalt, esmorzarem tot gaudint de la panoràmica i reconeixent punts, pics, pobles…
A partir d’aquí iniciarem la baixada, molt més suau, però amb algun tram de corriols. No ho farem per la pista, baixarem pel Fondo del Sidro el qual ens portarà a la pista que ens guiarà fins el lloc on hem deixat els cotxes. Aquí podeu veure l’itinerari amb més detall:
Per altra banda, en la darrera sortida us vaig comentar que compartiria amb vosaltres una materials. Aquí us passo un enllaç on accedireu a un document del Google-Drive on hi trobareu propostes de sortides a fer en l’entorn proper als nostres centres. Veureu que hi ha algunes excursions que tenen un link a material elaborat. Els documents estan compartits en mode de visualització, però si voleu editar-los i adaptar-los, ho podeu fer anant a l’opció “fitxer” “fes una còpia”. També podeu fer “fitxer” “baixa com a…”  i us el podeu descarregar en format PDF, Word, Open Office… Tant d’una manera com de l’altra, el document ja és vostre i el podeu manipular i modificar. Espero que us sigui útil, fins dissabte.