Al Puig Montgròs

dissabte 8 de maig de 2010

Aquesta és la darrera d’enguany.

Farem un itinerari circular, des de Can Ramon, al peu del Puig, ens hi enfilarem per la banda de Ribes (N-NE), baixarem cara a Vilanova (S) i tancarem el circuit visitant les instal.lacions de Viticultors del Montgròs.

Per tal d’ajustar-nos a l’horari i acabar a una hora prudent, ens trobarem a 2/4 de 9    (08:30 am) al davant de les instal.lacions esportives prop del pi de palanca de Sota-Ribes –aquí, vaja, cliqueu

Agafarem els cotxes i ens dirigirem a Can Ramon, des d’on iniciarem el recorregut.

Direcció Sant Pere de Ribes, després enfilarem cap a Can Ramonet i Cal Zidro, pujarem pel fondo del Zidro fins arribar als Vinyals, accedint-hi des del nord.

Aquí ens trobarem amb la carretera, molt malmesa, que puja a la nostra fita. La seguirem, amunt, fins arribar al Puig, inconfundible, és un bosc d’antenes.

Esmorzar, vista del panorama, propostes didàctiques in-mente… i descendim en direcció Vilanova i la Geltrú, ara per un sender baixador. Pineda, o restes de pineda… Farem cap a una zona on podrem apreciar el moviment de terres que s’està fent per la nova via de comunicació que inclou un túnel sota del Montgòs, també veurem la planta de compostatge de la mancomunitat Penedès-Garraf (bona proposta de visita), passarem pel pont damunt l’autopista A-16 (Pau Casals), pel Mas de les Catalunyes i farem cap a la Torre del Veguer, on girarem a l’esquerra per anar direcció Ribes. Ara anem pel GR 92-4. El Mas Perers, Can Martí dels Giravals i seguim…

…pont sota l’autopista, i GR. Arribem a la Serra, girem a esquerra, passem pel costat d’una estació transformadora d’electricitat, veiem l’inici de la carretera que abans havíem trobat als Vinyals, que deixem a l’esquerra, seguim el GR i amb quatre passes som a Can Ramon.

Seguir a peu fins a Sant Pere de Ribes seria acabar el passeig, però com que tenim els cotxes…

Amb tres hores i mitja el recorregut ha d’estar fet. Té una llargada similar al tomb que vam fer a Cubelles, fins pujar a PuigdeTiula.

Ah, mireu, un esquema de situació. Compte! el que diu Mongròs és el Mas de Montgròs, que no visitarem en aquesta ocasió, el Puig Montgròs no hi surt, aquí. Cliqueu.

1 comentari

One thought on “Al Puig Montgròs

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s