1a sessió. 12 nov 2016. Presentació

Presentació de l’activitat d’enguany a la sala d’actes de la Vinya d’En Petaca (Ajuntament de S. P. de Ribes a les Roquetes) i tomb de descoberta per camins dels Colls.

En hi trobem a les 9 del matí. Cap a les 2 haurem acabat el tomb pels Colls.

  • Benvinguda i salutació per part de l’Ajuntament de Sant Pere de Ribes
  • Calendari
  • Proposta de treball no presencial
  • Utilitzem el nostre mòbil per gravar rutes amb tots els detalls: Perfil, distància, velocitat, desnivell, durada, dificultat….
  • Posem-ho en pràctica, anem a donar un tomb per diversos corriols dels Colls i gravem l’itinerari.

En el quart punt, us mostrarem les possibilitat de l’aplicació Wikiloc tant a nivell educatiu com a nivell personal. Si us agrada la natura, gràcies a aquesta aplicació podreu gravar i tenir desades als vostres dipositius mòbils rutes amb tots els detalls. Podreu compartir-les, seguir-les. Podreu buscar rutes d’altres usuaris i seguir-les… Tot sincronitzat amb l’ordinador de sobretaula.

També tindreu la possibilitat de crear rutes manualment sobre el mapa i així calcular distàncies, desnivell, etc.

Serà convenient que abans de la sessió us instal·leu l’Aplicació Wikiloc als vostres mòbils. És gratuïta i no us suposarà cap molèstia en quant a enviaments de notificacions o publicitat.

Per això cal que aneu a l’apartat on hi ha les aplicacions disponibles:

  • Si teniu un mòbil Iphone, aneu a l’App Store
  • Si teniu un mòbil amb sistema operatiu android (la resta), aneu a Play Store

En els dos casos, quan la tingueu descarregada,caldrà que us doneu d’alta. Per això, l’executarem. Surt una pantalla com aquesta.

wikiloc

A la part superior, a l’esquerra, piquem a “preferències”, aquí ens donarà l’opció de donar-nos d’alta. Caldrà un correu electrònic i una contrasenya. Amb això, de moment ja n’hi ha prou, el mateix dissabte ja ho acabarem d’explicar i veure més possibilitats.

Com haureu vist en el programa, després de l’aplicació, esmorzarem i posarem en pràctica el què hem aprés. farem un itinerari per diversos corriols de l’Espai Natural Els Colls – Miralpeix que ens portarà fins el Castell de Miralpeix i el far de la Mare de Déu de Gràcia.

Porteu calçat adequat i si ho considereu oportú, pals. Tal com hem dit, bona part de l’itinerari transcorre per corriols, en alguns moments, força rocallosos.
WIKILOC: QUÈ ÉS? COM ENS POT AJUDAR?